Előbújt belőlem a gasztromágus. Jóllehet azért, mert szülinapomra receptkönyvet, habzsákot és mindenféle hasznos konyhai cuccot kaptam. Én meg vérszemet, naná. :D
Minden pénteken sütésre kerül a sor. Jönnek Lacáék, néha hoznak sört, én meg sütöm a sütit, és végeláthatatlan Magic, vagy kanasztapartit nyomunk. Szeretem, ahogy a szombat estéket is. Akkor általában a péntek afterpartyja van. :D
Kb. egy héttel ezelőtt megvilágosodtam. Drága és pete kicsinységű tojásokkal, valami olcsóbb receptet kéne kitalálni, mint a piskóta. Utánakerestem receptkönyvekben, és voilá.
Hozzávalók:
-4 tojásfehérje
-8 dkg cukor
-12 dkg liszt
-6 dkg vaj
-5 dkg reszelt fehércsoki (opcionális)
Ez a piskóta. A cukrot a fehérjével betonhabbá vered, majd beleszitálod és kevered finoman a lisztet, majd az olvasztott (de nem forró) vajat. Legvégül a reszelt fehércsokit. Belerakod őzgerinc formába, muffinformába vagy épp elsimítod tepsiben és világos barnára sütöd, közepes hőmérsékleten. A maradék tojássárgájából, meg keversz egy pastry krémet. Így lett krémed is, meg piskótád is. Tuti recept. És válságbiztos.
De térjünk rá a fő kérdésre:
Mi a különbség a Nutella és a mogyorós nugátkrém között?
Úgy kb. minden. Először is az állaga. Szobahőmérsékleten az Nutella szép folyós, a másik meg szilárd. Melegítésnél a Nutella nem ugrik össze, míg az olcsóbb társa hajlamos meg sem olvadni. Az ízéről nem is beszélve. A Nutella íze mogyorós, de nem csak mogyorós hanem csokis egyben. A nugátkrém íze inkább csokis, és nyomokban tartalmaz mogyoróaromát.
Ezt miért írom le? Mert a következő projektem a Nutellakrémes profiterol lesz. És beleestem abba a csapdába, hogy olcsó nugátkrémet vettem. Mert hiába drága a Nutella, valami olyan ízvilággal rendelkezik, amit meg sem próbálnak utánozni az olcsó utánzatok.
Jah, és ha már bejegyzek, azt is megemlítem, hogy itt a tavasz. Márciusban meg jön a tél. Ne legyen igazam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Hipernyúl 2012.01.25. 00:21:37
És alapvetően a Nutella sem olvad használhatóra. :D Inni legalábbis ne akard. :/
Ashani 2012.01.25. 09:11:04
Hipernyúl 2012.02.14. 23:04:51